A zöldségek élettani hatásai

"Táplálékod legyen gyógyítód"! 

Hippokratész

A gyümölcsök élettani hatásai után a zöldségek következnek.
Még a gyümölcsök főleg vitamin tartalmunknál fogva képesek megfelelő gyógyerővel feltölteni a szervezetet az egészséges működéshez,addig a zöldségek főként ásványi anyag tartalmukkal képesek gyógyerőt gyakorolni.
Fontos,hogy évszaknak megfelelő zöldségeket fogyasszunk.
Ehhez tenném nyilvánossá a következő megjelenéskor az úgynevezett "Zöldség kalendáriumot".
Nem csak az évszak,hanem a napszak is fontos a zöldségek és gyümölcsök fogyasztásakor.
Délelőtt a gyümölcsök fogyasztása ajánlott,hiszen ezek biztosítják a szervezet délig tartó méregtelenítését.
Délután zöldség fogyasztása ajánlott,hiszen délután a felvevő állapot jellemzi a szervezet működését.
A zöldségeket fogyaszthatjuk nyersen,saláta formájában.
De ajánlatos bizonyos zöldségeket párolni hidegen sajtolt olajokkal.
Így az emésztésük is könnyebbé válik és fontos anyagok oldódnak ki a párolás által.
A vízben főzést ha lehet kerüljük,mert éppen az ásványi anyagok vonódnak ki.

Jó étvágyat - jó egészséget!


Népszerű bejegyzések az elmúlt 7 napban

Népszerű bejegyzések az utolsó 30 napban

Népszerű bejegyzések minden időpontban