A zöldségek élettani hatásai
"Táplálékod legyen gyógyítód"!
Hippokratész
A gyümölcsök élettani hatásai után a zöldségek következnek.
Még a gyümölcsök főleg vitamin tartalmunknál fogva képesek megfelelő gyógyerővel feltölteni a szervezetet az egészséges működéshez,addig a zöldségek főként ásványi anyag tartalmukkal képesek gyógyerőt gyakorolni.
Fontos,hogy évszaknak megfelelő zöldségeket fogyasszunk.
Ehhez tenném nyilvánossá a következő megjelenéskor az úgynevezett "Zöldség kalendáriumot".
Nem csak az évszak,hanem a napszak is fontos a zöldségek és gyümölcsök fogyasztásakor.
Délelőtt a gyümölcsök fogyasztása ajánlott,hiszen ezek biztosítják a szervezet délig tartó méregtelenítését.
Délután zöldség fogyasztása ajánlott,hiszen délután a felvevő állapot jellemzi a szervezet működését.
A zöldségeket fogyaszthatjuk nyersen,saláta formájában.
De ajánlatos bizonyos zöldségeket párolni hidegen sajtolt olajokkal.
Így az emésztésük is könnyebbé válik és fontos anyagok oldódnak ki a párolás által.
A vízben főzést ha lehet kerüljük,mert éppen az ásványi anyagok vonódnak ki.
Jó étvágyat - jó egészséget!