Gyógyító gyümölcsök

Egy új sorozattal szeretnék kedveskedni Oldalam iránt érdeklődő kedves Látogatónak.
Ebben a nagy melegben,illetve kánikulában rendkívül fontos,hogy zöldségeket és gyümölcsöket fogyasszunk,hiszen mindkettőnek magas a víz,vitamin és ásványi anyag tartalma.
Fontos azonban,hogy tudatosan,megfelelő ismeret anyaggal rendelkezzünk a tápláló és gyógyító hatásukról.
Így nem csak finom csemegeként,hanem tápláló és gyógyító és nem utolsó sorban méregtelenítő hatással vannak a szervezetünkre.


 Elkülöníthetünk hazai  és déli gyümölcsöket,valamint a csoportosítás lehet lehet még az idény gyümölcsök minősége is.
Hiszen minden égövnek illetve a mi mérsékelt égövünknek is meg van a maga évszakokra jellemző gyümölcse vagy zöldsége,ami éppen annak az időszaknak a vitamin és tápanyagát vagy ásványi anyag szükségletét hordozza.
Így például a nyár lédús gyümölcsei pótolják a szervezetünk víztartalmát,illetve a vízmegkötéshez,szükséges ásványi anyagokat is.

Nagyon fontos útmutató a zöldségek és gyümölcsök legfontosabb hatóanyagainak a felismeréshez a színeik is,hiszen a színek a zöldségek nem csak felkelti az figyelmünket,illetve az érdeklődésünket,hanem tájékoztat a gyógyhatásaikról is.

A piros és lilás színek a flavonoid tartalomról,még a sárga színek a karotinoidokról, a zöldek pedig a klorofill tartalomról árukodnak,melyek kapcsán az antioxidáns illetve oxigenizáló hatásokról kaphatunk tájékoztatást.

Így lesznek az "ehető egészség" eszközei,lehetőségei is.




Népszerű bejegyzések az elmúlt 7 napban

Népszerű bejegyzések az utolsó 30 napban

Népszerű bejegyzések minden időpontban