Fájdalmaink, azaz a lélek segélykiáltása

Sokan és sok féle fájdalommal találkozunk, illetve élünk meg. mégis kevés információnk van arról, hogy hogyan is tudatosítsuk a fájdalmainkat. fiziológiásan a fájdalom a test jelzése arról, hogy valami problémás működés van a szervezetünkben. Lehet akut fájdalom, mely hirtelen fellépő, a tünetek előre haladóak, a fájdalom egyre erősebb. Ilyenkor testünk üzenete egy komoly és kezelendő problémáról üzen. A krónikus fájdalmak, melyek hosszú időn át kis érnek, esetleg a fájdalom „kihagyó”, vagyis hol jobban, hol kevésbé tapasztaljuk. de nagyon fontos és jelentős csoport a lélek fájdalmai, melyek sokkal mélyebbek, jelentősebbek és sokszor már „hozzuk magunkkal”!
Ha áttekintjük a táblázatot, láthatjuk, hogy mennyi féle oka, gyökere lehet fájdalmainknak. Illetve azzal, ha valami állandó fájdalommal és együtt, kihat a teljes valóságára is. így meg kell tanulnunk felismerni fájdalmaink üzenetét és meg kell tanulnunk dekódolni, majd ha ez sikerült, elengedi azokat.
Egy fogalmat is érdemes a továbbiakban integrálni az ismereteinkhez, ez pedig a „Fájdalom test” fogalma, ami, mint egy ”sötét köpeny” boríthatja energia testeinket. ez a köpeny, azaz a fájdalom test, lehet személyes, családi vagy kollektív. ami sajnos a mi országunk népére igen jellemező.
Ezen a szinten bizony már „oldásokra” van szükségünk, hogy eltávolítsuk ezt a sajnálatos energetikai minőséget. Hiszen az egyik fájdalomforrás, ha meg is oldódik, jön egy következő! Ez a jelzése, hogy ezzel a jelenséggel állunk szemben.
Sok fájdalom nem testi, hanem lelki eredetű. így amíg a probléma gyökere meg nem oldódik, csak „tünetileg” hathatunk rá! Ezért hibás a „nincs idő a fájdalomra” szlogen, amikor gyors és hatékony megoldást keresve „bekapunk” valami kémiai „fájdalom csillapítót”! Pedig nem elnyomni, hanem tudatosítani szükséges ezeket a jelzéseket.
Az orvostudomány is felismeri a pszihoszomatika ismeretein belül a „fájdalom szindrómát”, amikor is gondos kivizsgálás ellenére is csak a tünet van, tehát a fájdalom, de nincs konkrét ok, ami a jelenséget indikálná.
Most induló gondolat-kőrben ezekről a témákról lenne jó együtt gondolkodni,hogy magunk vagy környezetünk,szinte állandó fájdalmait a helyén tudjuk kezelni!

„Megismerni,felismerni valamit annyi,mint félig megoldani”!


Fájdalmaink csoportosítása


fájdalmaink minősége

szunnyadó
krónikus
aktív
akut
fájdalom blokk
fizikai
energetikai

a fájdalmaink színtere

testi fájdalom
lelki fájdalom
szellemi vagy tudati fájdalom

fájdalmaink eredete

gyermekkorból eredő fájdalom (a tudatlanság, amibe bele születtünk)
kapcsolati fájdalom (szerelmi vagy baráti, családi)
veszteségek (fizikai vagy érzelmi)
testi vagy érzelmi bántalmazások
önrombolás, önpusztítás
betegség, baleset

fájdalom tünetei

boldogtalanság
harag, düh
komor hangulat
türelmetlenség
sértődöttség
mások sértegetése
gyűlölet
gyász, azaz a veszteség fájdalma


Népszerű bejegyzések az elmúlt 7 napban

Népszerű bejegyzések az utolsó 30 napban

Népszerű bejegyzések minden időpontban