Félelmeink energetikai hatásai






Félelmeink!

Néhány gondolat a Csakráink működését korlátozó, illetve blokkoló energiákról!

Gyökér csakra vagy alap csakra az élettől való félelem hordozója. A biztonság és az életbe vetett bizalom minőségét hordozza, így ezek a szempontok nem megfelelőek az életünkben a gyökér csakra nem működik megfelelően. (a földelem analógiái, azaz a csont, fog, haj, keringés, minden, ami szilárd a szervezetünkben, illetve minden, ami biztos tartást ad számunkra). Igy a pénz, mint biztonság szimbólum problémájában jelenik meg életünkben!
Köldök csakra vagy szakrális csakra a kapcsolatok által hordozott félelmeink, által blokkolódik! Attól, hogy félünk, hogy elveszthetünk valakit (szülő, társ, barát, gyermek). Mivel a szakrális csakra a víz elem analógiája így az urogenitális rendszer (húgyivarszervi) betegségeiben tükröződik majd, mivel a félelem e szervek energiáit csökkenti. (reprodukció)
Gyomor csakra vagy napfonat (solár plexus) az önmegvalósítás energiáit adja, illetve hiányos működését eredményezi az önbizalom hiánya, az önértékelés, vagyis képességeink megnyilvánításától való félelem. Itt jelenik meg az egzisztenciális félelem is, vagyis, hogy nem tudjuk megtartani az egzisztenciális biztonságunkat. Eleme a tűz, így betegsége az emésztő rendszer problémája. (emésztem magam!)
Szív csakra a szeretettől való félelmeink tükre! Félünk, szeretni vagy félünk elfogadni a szeretet. Itt gyűlnek össze csalódásaink és megbántottságunk is! Sokszor csak résnyire nyitjuk meg szívünket, mint a szeretet szentélyét! Félünk szeretni és szeretve lenni, de ezzel az isteni szeretet zárjuk ki az életünkből! Végül meghasad a szívünk! (szív és érrendszeri problémák, tüdő problémák a sérelmektől) levegő elem uralja.
Torok csakra az igazság kimondásának csakrája, így ha félünk az igazság kimondásától ez a csakrák betegszik meg. Legfontosabb a saját magunk becsapása (léthazugság) amikor nem tudunk hangot adni érzéseinkének és gondolatainknak! Részben a hangadás, részben pedig a pajzsmirigy szenvedi meg a félelmeinket! Eleme az éter elem. A pajzsmirigy tükrözi még a „mennyit égetünk el magunkból!” hozzáállást is, hiszen gyakran nem vagyunk a saját energia szintünkön, vagyis nem azt tesszük, ami a feladatunk! Így tudat alatt hajtjuk magunkat, ami a valóságban nem kap teret!
Harmadik szem csakra az igazság meglátásának csakrája! Vagyis mennyire vagyunk képesek meglátni az élet valóságát vagy csak a vetített világunkat, fogadjuk el a valóságnak! Az élet igazságainak meglátásától való félelem! Szervei a látás szervei, és az ettől való félelem okoz zavart a látásunkban! A transzcendens, vagyis a tapasztalaton túli valóság meglátása (vakfoltok) az igazi tanítása!
Korona csakra az Istentől való félelmeink tükre, így a félelem, ami az istennel való egyesülésünket akadályozza zárja le a korona csakra energiáit! A szív csakra az isteni szeretet elől zár le, míg a korona csakra az isteni énünk tudatosságát korlátozza! Nem látjuk meg az isteni önvalónk, ezzel leszakadunk az energiahálóról, amivel az isteni szikra működik bennünk! Az idegrendszer illetve a hormonszabályozás korlátozódik általa. Nem vagyunk képesek összehangolódni az isteni energiákkal, így csakra rendszerünk is zavart szenved! Félünk egyesülni, így a szexus is „közösülés” és nem egyesülés!
 
Az egyik legfontosabb „tapadási felület” a félelem, amikor nem vagyunk az isteni teljesség állapotában, vagyis felek vagyunk!
A tapadási felület,ami kapcsán bevonzzunk más,negatív történéseket az életünkbe!

Népszerű bejegyzések az elmúlt 7 napban

Népszerű bejegyzések az utolsó 30 napban

Népszerű bejegyzések minden időpontban