Menstruációs fájdalmak

Folytatván a fájdalmakkal foglalkozó gondolatok sorát,az igen gyakori menstruációs fájdalmakkal folytatnánk,melyek hátterében lehetnek szervi okok,melyekkel fontos felkeresni kezelő orvosunkat!
Ám az esetek nagy részében lelki okok állnak! (lásd "Pszihoszomatikus problémák" oldalon)
Amelyek feltárására,illetve megoldására szintén fontos fórumot keresni!
Nem az "öndiagnózisra" biztatnék senkit,sőt fontos a lehetséges okok feltárása,de fontos,hogy a tüneteket jelzésként értékelve,reagáljunk ezekre!
Hiszen sokan már egészen fiatal koruktól szenvednek például a fájdalmas menstruáció problémájától!
Gondolkodjunk együtt a lehetséges fájdalmak okairól és néhány természetes terápiával is ismerkedjünk meg!





Kismedencei problémák,melyek esetlegesen fájdalommal jeleznek

fájdalmas menses lehet szervi, de lehet lelki oka is „fájdalmasan élem meg a saját nőségem”!
nőgyógyászati gyulladások általában kórokozók bekerülése okozza, fontos, hogy keressük fel orvosunkat!
endometriózis a méhnyálkahártya a méh üregén kívül is kiterjed, ezzel komoly tüneteket okozva
petefészek ciszták a tüszőérés kapcsán nem reped fel a tüsző és egy folyadékkal telt ciszta alakul ki, ami gyakran magától felszívódik
policisztás ovárium szindróma hormonális okok kapcsán kialakuló probléma, amikor is tömegesen találhatók éretlen tüszők a petefészkekben
mioma a méh izomzatának jóindulatú daganata, gyakran jár erős s fájdalmas vérzéssel
kismedencei visszeresség alkati sajátosság, de összefügghet a miómát kiváltó okokkal is
kismedencei összenövések gyulladások következtében létrejövő szövődmények
méhszáj problémák gyakran alakulnak ki a méhszájon erroziók, illetve sebek, melyek mutathatnak fájdalmas tüneteket és váladékozást
hüvely a hüvely falát nedvesítő Baltholini-mirigyek gyulladása
deréktáji fájdalmak gyakran jelzői a kismedencei problémáknak



Menstruációs fájdalmak

A természet mindenre kínál megoldást, lássuk tehát, a népi bölcsesség milyen orvosságokat ajánl fájdalmaink enyhítésére.

Cickafark

Az egyik legfontosabb gyógyító hatású növény nők számára, mely sikeresen oldja a menstruációs görcsöket és az azzal járó derékfájdalmakat. Nyugtató és gyulladáscsökkentő hatása is van, de akár puffadásra is alkalmazhatjuk. A belőle készült tea nem tartozik a legfinomabbak közé keserűsége miatt, mégis cukor nélkül kell fogyasztani!

Citromfű

A belőle készült kellemes ízű tea, görcsoldó, nyugtató és antibakteriális hatású. Emellett alkalmazhatjuk idegi eredetű fejfájásra, vagy gyomorbántalmakra is. Sőt manapság már kapható csepp, kenőcs és olaj formájában is, így akár alhasunkba masszírozva is elérhetjük a kívánt hatást.

Gyömbér

A gyömbér hosszan tartó, erős menstruációs fájdalmak kezelésére is kiválóan alkalmas, sőt erős vérzésre, gyulladással járó görcsökre bátran használhatjuk a belőle készült teát is. Élénkíti a vérkeringést, melegítő hatása van és fertőtlenít.

Kamilla

A kamilla különösen azoknak ajánlott, akiknél a fájdalmas menstruáció migrénnel párosul. Teaként, vagy borogatásként is alkalmazhatjuk, hiszen görcsoldó hatása mellett, megnyugtat, méregtelenít és meggátolja a gyulladások kialakulását.

Orbáncfű

Görcsoldó hatásán túl nyugtató hatású is, oldja a szorongást és depresszió kezelésére is alkalmas. Rengeteg formában elérhető manapság, megtaláljuk teafű, olaj, cseppek és drazsé kiszerelésben is a drogériák polcain.

Népszerű bejegyzések az elmúlt 7 napban

Népszerű bejegyzések az utolsó 30 napban

Népszerű bejegyzések minden időpontban