Leggyakoribb allergiát és intoleranciák kiváltó élelmiszerek


Allergiák

Keresztallergiák

tejfehérje
tejfehérje-marhahús
tojás fehérje
tojásfehérje-szárnyasok
szója fehérje
tenger gyümölcsei
gabona félék
gabona félek (búza, zab, rizs)
földi mogyoró
olajos magvak
répa, zeller
fehérüröm-zeller, sárgarépa
petrezselyem
parlagfű- dinnye, banán, eper
dinnye (főleg sárgadinnye)
fűfélék, nyírfa- burgonya
földieper


Allergiák tünetei

gyomor és bélrendszeri tünetek
légúti tünetek
bőrtünetek
idegrendszeri tünetek
vérképzőszervi tünetek
egész testre kiterjedő, generalizált tünetek

Pszeudoallergiák (ál-allergiák)


Intoleranciák (túlérzékenység)
laktóz (tej-tejtermék)
tejfehérje
szacharóz, galatóz (cukor)
tejcukor
koffein (kávé, cola, fekete tea)
tojás
teobromin (kakaó)
szója
hisztamin (sajt, sonka, borok)
zöldségek
tiramin (sajt,sonka,szalámik)
gyümölcsök
szerotonin (banán)
gabona félék
fenil-etilamin (csokoládé,borok)
olajos magvak
hisztamint felszabadító anyagok (eper)
fűszerek
fermentált rostok
halak
nehézfémek (higany,ólom,arzén)
nátrium glutamát
tartósító szerek (nitrátok,nátrium benzoátok,nátrium glutamátok)
nátrium benzoát
Szalicilsav és szulfitok

Az allergiák és intoleranciák tünetei hasonlóak,immunológiailag különböznek!


Az allergiákról és intoleranciákról részletesen az "Leggyakoribb allergiák és intoleranciák" oldalon olvashatunk!

Népszerű bejegyzések az elmúlt 7 napban

Népszerű bejegyzések az utolsó 30 napban

Népszerű bejegyzések minden időpontban