Hogy ünnepi asztalunk szép a harmonikus legyen,elevenítsük fel az asztalterítés szabályait!
Mi is kerüljön az ünnepi terítékhez az asztalra!

A terítés etikettje

 A terítésnek megvannak a szabályai,illetve a tányérok,evőeszközök,poharak elhelyezése használatuk sorrendjében!
  
Ha egy komplett menüben gondolkozunk, akkor előételnek, levesnek, főételnek és desszertnek terítünk.
 1. zsemlyés tányér
 2. zsemlyés kés
 3. előétel villa
 4. főétel villa
 5. vacsora tányér
 6. főétel kés
 7. leveses kanál
 8. előétel kés
 9. desszert kanál
10. desszert villa
 11. vörösboros pohár
 12. vizespohár
 13. fehérboros pohár


Poharak

Nem kell valamennyi poharat felhasználnod, ha el akarod kápráztatni vendégeidet. 
Néhány jól megválasztott pohár megteszi a hatást: végy vörös- és fehérborosat, egy vizespoharat és esetleg egy desszertborosat.
  1. fehér boros
  2. vörös boros
  3. bordeaux-i
  4. burgundy
  5. pezsgős
  6. vizes


  1. koktél
  2. hígított tömény ital
  3. sörös
  4. konyakos
  5. desszertboros
  6. whiskys



Ajánlanék kedves figyelmükbe néhány terítéssel kapcsolatos videót!

Terítés szabályai
Terítés 

Pohárfajták

Népszerű bejegyzések az elmúlt 7 napban

Népszerű bejegyzések az utolsó 30 napban

Népszerű bejegyzések minden időpontban