Hogy ünnepi asztalunk szép a harmonikus legyen,elevenítsük fel az asztalterítés szabályait!
Mi is kerüljön az ünnepi terítékhez az asztalra!
A terítés etikettje
A terítésnek megvannak a szabályai,illetve a tányérok,evőeszközök,poharak elhelyezése használatuk sorrendjében!
Ha egy komplett menüben gondolkozunk, akkor előételnek, levesnek, főételnek és desszertnek terítünk.
1. zsemlyés tányér
2. zsemlyés kés |
3. előétel villa
4. főétel villa |
5. vacsora tányér
6. főétel kés |
7. leveses kanál
8. előétel kés |
9. desszert kanál
10. desszert villa |
11. vörösboros pohár
12. vizespohár 13. fehérboros pohár |
Poharak
Nem kell valamennyi poharat felhasználnod, ha el akarod kápráztatni vendégeidet.
Nem kell valamennyi poharat felhasználnod, ha el akarod kápráztatni vendégeidet.
Néhány jól megválasztott pohár megteszi a hatást: végy vörös- és fehérborosat, egy vizespoharat és esetleg egy desszertborosat.
1. fehér boros
2. vörös boros |
3. bordeaux-i
4. burgundy |
5. pezsgős
|
6. vizes
|
1. koktél
2. hígított tömény ital |
3. sörös
4. konyakos |
5. desszertboros
|
6. whiskys
|
Ajánlanék kedves figyelmükbe néhány terítéssel kapcsolatos videót!
Terítés szabályai
Terítés
Pohárfajták