Schüssler-féle sók


Ez a 12 ásványi só fontos alkotóeleme és energiaforrása testünknek, alapvetően befolyásolják, szabályozzák hormonrendszerünk és anyagcsere-folyamataink működését, szabályozzák lelki, pszichés funkcióinkat. Ezek az anyagok fontos elektrolitként működnek, tehát bioelektromos összeköttetést biztosítanak sejtjeink között. Szervezetünk minden sejtjében, a vérben, a nyirokfolyadékban, az izmokban, a fogakban, inainkban és kötőszöveteinkben megtalálhatók. Segítségükkel kötőszöveteinkből könnyebben távoznak az ott lerakódott salakanyagok és mérgek, és folyadékháztartásunkra is kedvező hatást gyakorolnak. Dr. Schüssler Justusnak, Leibignek és Moleschottnak a kortársa volt. Az említett kutatók fedezték fel, hogy a sók az élet szempontjából nélkülözhetetlen anyagok. E felfedezés egyrészt a műtrágyák ipari előállításához és világméretű elterjedéséhez vezetett, de Schüssler figyelmét is felhívta magára. Schüssler homeopátiás orvos volt, ezért tisztában volt vele, hogy a hasonszenvi gyógymód milyen hatékony. Biokémiai módszerét 1873 márciusában publikálta egy orvosi szaklapban. Az eljárás hatékonyságának, egyszerűségének és olcsóságának köszönhetően hamar népszerűvé vált. Amerikában és Indiában napjainkig nagy sikerrel alkalmazzák. Napjainkban a Schüssler-féle terápia valóságos reneszánszát éli. A homeopatikus alkalmazás azt jelenti, hogy a kiinduló anyagot többszöri hígításnak és tejcukorban történő eldörzsölésnek vetik alá, hogy a szervezet könnyebben fel tudja azokat dolgozni. A gyógyító impulzust nem a készítmények anyaga, hanem a gyógyító információ adja. A Schüssler-terápiához szorosan kapcsolódik a Hickethier által kifejlesztett arcdiagnosztika is, amelynek segítségével könnyedén megállapíthatjuk, hogy kinek milyen ásványi sóra van szüksége.

A sóhiány kialakulása

Minden heveny vagy idült idegi, lelki vagy testi megerőltetés, stressz megterheli szervezetünket és felborítja annak elektrolit-egyensúlyát, ami előbb-utóbb bizonyos ásványi sók hiányát okozza. Hasonló hatása van a helytelen életmódnak, az egészségtelen táplálkozási szokásoknak is. A leggyakoribb kockázati tényezők az alábbiak: egyoldalú táplálkozás, dohányzás, alkoholfogyasztás, mozgásszegény életmód, oxigénhiány, geopatikus sugárzás (vízerek stb.), tartós pszichés stressz és szorongás. Az említett kockázati tényezők közös jellemzője, hogy tartós fennállásuk esetén a szervezet hajlamos az "elsavasodásra". Mivel a szervezet igyekszik a savakat semlegesíteni, különféle sókat kell mobilizálnia, hogy fenntarthassa a vér enyhén lúgos kémhatását.

Milyen esetekben és kinek jók a Schüssler-sók?

A készítmények erősítik az immunrendszert, ezért hasznosak lehetnek a fertőző betegségek megelőzésében. Harmonizálják a sejtek - különösen az idegsejtek - működését, ezért funkcionális szereknek is szokták nevezni. Segítenek elviselni a monoton munka okozta megterhelést (pl. számítógépes munkakörök). Elősegítik a hosszas betegségek, ill. műtétek utáni lábadozást, roboráló, erősítő hatásúak. Elősegítik a mérgek kivezetését a szervezetből. Kiegyenlítik a szervezet sav-bázis egyensúlyát. A Schüssler-sók szedésével kiegészíthetjük a gyógyszeres terápiákat is, a mellékhatások csökkentése érdekében. Ilyen esetekben nem árt kikérni a kezelőorvos véleményét. A készítmények hatására javul a vér összetétele és az sejtek anyagcseréje.
Gyógyszertárban, vény nélkül kapható termékek.

Népszerű bejegyzések az elmúlt 7 napban

Népszerű bejegyzések az utolsó 30 napban

Népszerű bejegyzések minden időpontban