CSALÁDI BÉKE

Hat jó tanács, melyet a családi béke érdekében érdemes megfogadnod!

1. Csak akkor segíts, ha kérik, és csak úgy, ahogy kérik. Ne toppanj be váratlanul, ne zavard meg a család napi életritmusát, napirendjét.

2. Akkor is tartsd tiszteletben a fiatalok élettereit, szokásait, ha egy fedél alatt laktok.
Vigyázz, hogy ne akadályozd meg a két család közötti kompetenciahatárok kialakulását, mert ezzel mindkét család önállóságát 'aláaknázod'.

3. Elkerülheted az összeütközést a szülőkkel, ha nem vallasz az övéktől gyökeresen eltérő pedagógiai elveket, vagy ha mégis, tudomásul veszed az ő elképzeléseiket.

4. Ügyelj arra, hogy az unokád gondozásával, táplálásával, nevelésével kapcsolatos 'ellenvéleményednek' ne a gyermek előtt adj hangot.

5. A nagyszülői szeretet - a napi, apró nevelési konfliktusok elmaradása miatt - megengedőbb, elnézőbb, mint a szülői szeretet. Felfokozott nagyszülői érzelmeid nem károsak az unokád személyiségfejlődésére mindaddig, amíg engedékenységed nem 'fajul' cinkos összekacsintássá a szülő háta mögött, vagyis a gyermekben nem kérdőjeleződnek meg a szülők nevelési alapszabályai.

6. A gyerekek nem szeretik azokat, akik folyamatosan a fájdalmaikról, betegségeikről beszélnek, ezért sokat panaszkodnod sem ajánlatos.

Forrás ~ Internet


Népszerű bejegyzések az elmúlt 7 napban

Népszerű bejegyzések az utolsó 30 napban

Népszerű bejegyzések minden időpontban